Založ si blog

Chcem parkovať na ručnú brzdu

Za posledné dni snáď ešte nebola významnejšia mestská časť, ktorá by neodhlasovala zavedenie parkovacej politiky. Petržalka, Nové Mesto, Karlovka, Dúbravka…

A teraz k veci. Mestské časti už neveria hlavnému mestu a konajú na vlastnú päsť.
Súboj o zavedenie parkovacieho systému nikde nebude jednoduchý. Veď nad každým, kto poruší pravidlá bude visieť meč, alebo aspoň dostane papuču.  Ale teraz trochu vážnejšie. Obdivujem ľudí, ktorí odchádzajú na dlhú dobu od rodiny. Kvôli robote, aby uživili deti. Z toho im ale nemôže vyniknúť automatický nárok na to, aby parkovali pod mojim blokom, od ktorého ja ráno odchádzam zarábať a večer prichádzam. Hlavne ak celý týždeň „strážim“ cudzie auto. Mňa a viem veľmi dobre, že nie len mňa už fakt nebaví parkovať odbrzdené auto, hlavne keď pri každom parkovaní musím hladkať kapotu toho susedovho.

Petržalka, Nové Mesto, Karlovka, Dúbravka… potrebujú parkovaciu politiku. Petržalčania, novomešťania, karlovkári aj dúbravčania si zaslúžia dôstojné služby. Vrátane parkovania. Slováci, prepáčte, ale ja tiež neparkujem na hulváta v Dunajskej Strede ani v Košiciach. Hoci vás to u nás takto baví.
To, že Bratislava v parkovaní zlyhala je fakt. Pri desiatkach obrovských problémov to v parkovaní ani Ivo nedá. Dobre, že to mestské časti zobrali do svojich rúk. Ak kvôli ničomu inému, tak aspoň preto, aby sme vedeli, že v Petržalke sa odstavením cezpoľných yvýšia kapacity pre Petržalčanov o 30 %. Aspoň preto, aby sme vedeli, že maľovanie čiar za 25 000 euro (recept s ktorým prišiel Rudolf Kusý) je oničom.

Budem sa tešiť, ak sa konečne zavedie poriadok do bordelu na našich parkoviskách. Som skromný a chcem málo. Chcem parkovať na ručnú brzdu a nie na odtáčanie susedovho – stále špinavého auta.

Karlova Ves si ide svoje

27.01.2016

Očividne je kauza zákazu hazardu chytľavá a tak s ňou začína už aj starostka Karlovej Vsi. Je pravda, že referendum by malo priblžiť názor na tri veľmi dôležité otázky. Ale spájať ho s parlamentnými voľbami? To je čo za hlúposť? Jasné, keby referendum urobia v iný víkend, zožralo by im to peknú kôpku peňazí z rozpočtu a ani by im neprišlo toľko ľudí [...]

Som zmena názoru, Ján Mrva

21.12.2015

O starostovi Vajnor sa toho popísalo veľa. Nedalo mi to a prezrel som si jeho FB. Sám som bol prekvapený, ako niekto môže byť až taký akčný, čo sa názoru týka. Keď hovorím akčný, myslím tým jeho „pevnú“ vôľu hájiť si svoj názor. V príspevkoch 2012 vidí Pavla Freša, ako najväčšieho boha pravicovej politike a momentálne vidí nádej iba Radovi Procházkovi. [...]

Bratislava nikdy nebude plnohodnotnou metropolou

09.11.2015

V Európe určite nie, na Slovensko podmienky spĺňa. No tie isté podmienky spĺňa aj Trnava, Trebišov, Snina, Komárno a iné ďalšie mestá. To čo sa v poslednom čase v Bratislave by bezproblémov vedelo zaplniť bulvárne plátky v zahraničí najmenej na mesiac. Momentálne však rezonujú ľuďmi fotografie, ktoré sa šíria internetom. Na nich sa nachádzajú tabule pri [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 85338x
Priemerná čítanosť článkov: 7758x

Autor blogu

Kategórie