Založ si blog

Dobrý gazda Ján Mrva

V Bratislave neexistuje hyperaktívnejší starosta ako ten, ktorý má pod palcom mestskú časť Vajnory. Ako Procházkou podporovateľ bude tiež dobrým gazdom.

Starosta jednej z najmenších mestských častí je niekedy svojou prácou veľmi posadnutý. Rôzne zmeny vo Vajnoroch, ako aj fakt, že pán Mrva je starostom už tretie obdobie poukazuje na tom, že ide o človeka na správnom mieste. To aký má stranícky kabát, nie je pre ľudí až tak podstatné. No s prípadom kauzy s ktorou bojuje a chce „zachrániť“ Bratislavu áno. Ak si vezmeme, že kedysi bol pán Mrva členom SDKÚ, strany, ktorá momentálne bojuje najviac o zrušenie hazardu v Bratislave , sa dá predpokladať, že jeho hra môže mať aj nejaký hlbší kontext aký nám navonok prezentuje. Jeho poradca Schwab bol kedysi expertom na hazard a dokonca svojím pôsobením v minulosti podporoval internetový hazard. Okrem toho treba brať do úvahy aj prestup Jána Mrvu. Z SDKÚ išiel za nezávislého a skončil v SIEŤi. Náhoda? Možno. Kto vie aký cieľ má Ján Mrva. Pravda je však tá, že po skončení diskusie so zástupcami mesta Brno zmenil svoj postoj. Zo zrušenia na reguláciu. Buď sa zmenili podmienky platenia, alebo si chcel niečo viac zobrať pre seba. Predsa len bol a je iniciátorom petície a zlákal na túto vec okrem starostov ostaných mestských častí aj samotného primátora.  V komentároch n iné blogy sa hovorí, že buď mu zaplatili o niečo viac, alebo sa mu vyhrážali. To však určite nie je ten dôvod čo by pán Mrva nezvládol. Ako správny člen strany SIEŤ si je vedomý, že správny gazda má čo robiť so správnym financovaním miest, predovšetkým toho hlavného. Určite by neznižoval rozpočet tým, že by zrušil hazard v Bratislave. Jedine ak by chcel podporiť svojho poradcu, ktorý by bol určite rád ak by sa nejakí tí hráči z kamenných herní presunuli na internet. Ako neskôr prehlásil petícia pokračuje napriek jeho tvrdeniam, ktoré sprístupnil v médiách, že stačí regulácia.

Práve preto ostávame v rovine, o čo Mrvovi ide? Ešte k tomu nejaké veci čo mu povie Procházka môže všetko vo Vajnoroch vyzerať zaujímavo.  Žeby SIEŤ chcela postupne ovládnuť celú Bratislavu?

Karlova Ves si ide svoje

27.01.2016

Očividne je kauza zákazu hazardu chytľavá a tak s ňou začína už aj starostka Karlovej Vsi. Je pravda, že referendum by malo priblžiť názor na tri veľmi dôležité otázky. Ale spájať ho s parlamentnými voľbami? To je čo za hlúposť? Jasné, keby referendum urobia v iný víkend, zožralo by im to peknú kôpku peňazí z rozpočtu a ani by im neprišlo toľko ľudí [...]

Som zmena názoru, Ján Mrva

21.12.2015

O starostovi Vajnor sa toho popísalo veľa. Nedalo mi to a prezrel som si jeho FB. Sám som bol prekvapený, ako niekto môže byť až taký akčný, čo sa názoru týka. Keď hovorím akčný, myslím tým jeho „pevnú“ vôľu hájiť si svoj názor. V príspevkoch 2012 vidí Pavla Freša, ako najväčšieho boha pravicovej politike a momentálne vidí nádej iba Radovi Procházkovi. [...]

Bratislava nikdy nebude plnohodnotnou metropolou

09.11.2015

V Európe určite nie, na Slovensko podmienky spĺňa. No tie isté podmienky spĺňa aj Trnava, Trebišov, Snina, Komárno a iné ďalšie mestá. To čo sa v poslednom čase v Bratislave by bezproblémov vedelo zaplniť bulvárne plátky v zahraničí najmenej na mesiac. Momentálne však rezonujú ľuďmi fotografie, ktoré sa šíria internetom. Na nich sa nachádzajú tabule pri [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 85353x
Priemerná čítanosť článkov: 7759x

Autor blogu

Kategórie