Ako Ivo Nesrovnal prekabátil starostov, alebo daroval výnosy z hazardu Kellnerovi do Čiech!

25. júna 2015, patresport, Nezaradené

Včera prebehla médiami správa, že peniaze na kampaň do parlamentných volieb získa SDKÚ-DS tlakom na prevádzkovateľov hazardu v Bratislave. Tak ako vo všetkom je ale pravda trošku inde.

Od svojho nástupu do funkcie, Ivo Nesrovnal plní úlohy, ktoré dostal od financmajstrov svojej kampane. Pre J&T (Bigmedia) bezhlavo ruší všetky zmluvy na umiestňovanie reklamných nosičov iných spoločností. Za týmto účelom zamestnal obchodného riaditeľa Bigmedie ako šéfa správy mestského majetku.

(samozrejme bez výberového konania).

Pre Ivana Kmotríka pripravuje skrytú privatizáciu Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Po nepodarenom odvolaní šéfa BVS, ktoré nepretlačil cez zastupiteľstvo tak našťastie BVS neprišla o štatutára a mohla sa brániť odporom voči pochybným zmenkám z čias dávno minulých (náhoda? Ťažko..)

Napokon pre Čecha Petra Kellnera pripravuje priestor pre vstup do slovenského hazardu. Po tom čo si Kellner vyskúšal podnikanie v hazarde počas dvojročnej anabáze v českej Sazke, ktorú nakoniec predal vtedajšiemu spoločníkovi Komárekovi by rád vstúpil do biznisu s online hazardom, ktorý nepodlieha žiadnej regulácii (obchádza ju) a často ani zdaneniu (hojne využíva registráciu v daňových rajoch).

A tu je ten rozdiel. Peniaze SDKÚ-DS nezíska vydieraním slovenských podnikateľov, ale pritečú z Čiech od nového hráča, ktorý takto získa monopol. Cestu mu prekliesnia komunálni politici SDKÚ, ktorí sa zvezú na populárnej téme a ich naivní kolegovia z KDH, ktorí sadli Ivovi na lep.