Slovan predsa bude hrať v KHL! Vďaka Ficovi! ?

5. júla 2015, patresport, Nezaradené

Od malička hrávam hokej. Začínal som v Slovane a hoci som neskôr hral za BEZ, neskôr HK Ružinov, aj tak som bol vždy slovanistom. Prvú sezónu v KHL som bol na každom zápase, neskôr mi už pracovné povinnosti nedovolili navštíviť každý zápas, ale všetky som poctivo sledoval.

Treba si uvedomiť, že KHL je druhá najsilnejšia liga na svete a Slovan nás tam vcelku dôstojne reprezentoval, ako jediný klub zo strednej Európy, po tom ako neslávne dopadol Lev Praha. Po vyhlásení KHL, že chce podporovať len tradičné kluby, zrejme od novej sezóny skončí aj Medveščak Záhreb.

Lintnerovci si želali návrat Slovana do slovenskej extraligy, ktorá by neuživila ani prevádzku štadióna. V meste by sa ešte viac znížil už aj tak zdecimovaný cestovný ruch. Litnerovci nech sa teda pozrú v prvom rade do vlastných radov, prečo ich v hodine dvanástej opustil Miro Šatan, veľký slovanista, o ktorom sa otvorene hovorí ako o nástupcovi Igora Nemečka. Vo svete to vždy chodí tak, že šport ide ruka v ruke s politikou, a v prípade najobľúbenejšieho športu, ľadového hokeja to u nás a v Rusku platí dvojnásobne. Nebolo preto prekvapením že jednou z hlavných tém júnovej návštevy nášho premiéra v Kremli bolo vyjednanie udržania Slovana v KHL, čo sa mu našťastie aj podarilo.

Európa vníma Rusko ako hrozbu, ale je to náš dlhoročný obchodný partner, a v našom geopolitickom priestore aj sused, bez ktorého nepadne žiadne významné rozhodnutie. Priznal to nedávno aj britský premiér Cameron, keď  vo svojom vystúpení na GLOBSECu v Bratislave „varoval pred ľuďmi, ktorí tvrdia, že v súčasnosti je všetko inak, že napríklad v prípade Ruska je dôležité porozumenie, nie odsúdenie, takže svet by mal s Ruskom spolupracovať a nie naň uvaľovať sankcie.“

Naša ekonomika je do veľkej miery závislá od ruských surovín a do Ruska smerovalo a ešte stále aj smeruje veľká časť našej produkcie, napríklad z automobiliek. Sankcie tieto objemy tlačia nadol, no nebudú trvať večne. Je v záujme Slovenska aby malo aktívnu obchodnú výmenu s Ruskom a ostatnými bývalými štátmi ZSSR.

Preto chcem poďakovať za Slovan a všetkých fanúšikov Robertovi Ficovi. Nech je aký chce, za toto mu patrí vďaka. Nemusel to robiť, v Bratislave veľkú podporu nemá, zvyšok Slovenska s tým akurát tak naserie a Bratislava ho ofuckuje.

Dúfam, že teraz tí Amerikanofili dajú pokoj, pretože neraz sa ukázalo, že Slovanské národy sú zajedno 🙂 🙂