Bratislava nikdy nebude plnohodnotnou metropolou

9. novembra 2015, patresport, Nezaradené

V Európe určite nie, na Slovensko podmienky spĺňa. No tie isté podmienky spĺňa aj Trnava, Trebišov, Snina, Komárno a iné ďalšie mestá.

To čo sa v poslednom čase v Bratislave by bezproblémov vedelo zaplniť bulvárne plátky v zahraničí najmenej na mesiac.  Momentálne však rezonujú ľuďmi fotografie, ktoré sa šíria internetom. Na nich sa nachádzajú tabule pri vstupoch na Námestie slobody s upozornením, že vstúpiť tam môžu ľudia iba na vlastné nebezpečie. Dalo by sa čakať že ide o nemiestny žart, no žiaľ nejde. Po toľkých neúspešných pokusov zmeniť hlavné mesto k lepšiemu, o ktoré sa tak primátor Nesrovnal snažil sa ukazuje, že neschopnosť je akýmsi synonymom vedenia mesta. 111 prázdnych sľubov sa zmenilo v bezcenný prach a obyvateľom Bratislavy mohli ostať iba oči pre plač, alebo priestor na nadávky.

Ak je niekto neschopný niečo spraviť s miestom, ktorý je verejný a má ho v správe, za zlých okolností by naň nemusel upozorňovať. Celoštátny trapas sa dá vytvoriť aj inými spôsobmi. Veľa ľudí momentálne nevie čo si má myslieť. Znamená to, že námestie už nebude nikto spravovať, rekonštruovať? Ak sa niekomu na ňom niečo stane mesto sa vzdáva zodpovednosti? Je to podraz a úbohosť od ľudí, ktorých si Bratislavčania zvolili. Iba plané sľuby to je všetko. Dlažba na Štúrovej, ktorej skoro nikto nerozumie, trojnožky, ktoré už dávno nemali „zdobiť“ stĺpy. To všetko a omnoho viac dokáže spraviť dokáže vedenie mesta spraviť v priebehu roka svojej vlády. A teraz aj tie dane. Aby nebol za úplne nenávideného zvýšenie si zmenilo iba číslo. Je to tak, ako bolo povedané vo viacerých písaných článkoch, farba sa nezaprie. To, že primátor Nesrovnal snaží opraviť Bratislavu nikto nevidí. Naše mesto má byť metropolou? Čoho? Dúfajme, že iba Slovenska. Turistov tu chceme, ale vlastných si nevážime. A odkiaľ zoberie mesto peniaze? No jedine od ľudí, vždy sa berú peniaze iba od ľudí, ktorí aj tak platia dosť. Výsledky však nie je vidieť. Reklamu sa mu zrušiť nepodarilo, tak to skúša pri hazarde. Presne z hazardu majú ísť peniaz na podporu kultúry a športu. Čo, ale potom, keď tu už herne nebudú? Bude Nesrovnal opäť zvyšovať dane? Možno zdražie všetko.  Správnym opozitom by teda bolo ak by sa poslanci vzdali svojich odmien a primátorovi by znížili plat, aj tak za tie peniaze iba škodí.