Karlova Ves si ide svoje

27. januára 2016, patresport, Nezaradené

Očividne je kauza zákazu hazardu chytľavá a tak s ňou začína už aj starostka Karlovej Vsi.

Je pravda, že referendum by malo priblžiť názor na tri veľmi dôležité otázky. Ale spájať ho s parlamentnými voľbami? To je čo za hlúposť?

Jasné, keby referendum urobia v iný víkend, zožralo by im to peknú kôpku peňazí z rozpočtu a ani by im neprišlo toľko ľudí ofajočkovať papiere. Ale dať hlasovať o veciach, ktoré nemá daná mestská časť v právomoci? Zákaz prevádzkovania herní a zákaz používania pyrotechniky totiž nemá v právomoci mestská časť, ale hlavné mesto. Takže je síce pekné, že chcú ušetriť a zabiť dve muchy jednou ranou tým, že spoja parlamentné voľby a hlasovanie v miestnom referende. Výsledky referenda ale nič nevyriešia. Pretože opakujem – mestská časť nemá na danú úpravu P-R-Á-V-O-M-O-C-I.

A čo sa týka poslednej úpravy, na ktorú chcú zistiť názory obyvateľov. Parkovacia politika v mestskej časti Karlova Ves – na úpravu parkovacieho systému síce kompetencie majú, ale isto sa nájde aj jednoduchší spôsob, ako zistiť názor občanov na danú tému. Rezidenčné parkovanie má niečo do seba, ale keď nepríde dostatočný počet občanov, bude referendum aj tak neplatné. To môžte radšej spraviť nejaké „posedeníčko“ s občanmi a normálne si s nimi z očí do očí pohovoriť. Účasť bude aj tak, pravdepodobne, rovnaká…