Založ si blog

Som zmena názoru, Ján Mrva

O starostovi Vajnor sa toho popísalo veľa. Nedalo mi to a prezrel som si jeho FB. Sám som bol prekvapený, ako niekto môže byť až taký akčný, čo sa názoru týka.

Keď hovorím akčný, myslím tým jeho „pevnú“ vôľu hájiť si svoj názor. V príspevkoch 2012 vidí Pavla Freša, ako najväčšieho boha pravicovej politike a momentálne vidí nádej iba Radovi Procházkovi. Svoj prechod si obhajuje stratou konzervativizmu v SDKÚ-DS.

Pre informáciu, Ján Mrva je jednym z mála komunálnych politikov, ktorí podporovali referendum o rodine (zn. Aliancia za rodinu). Veľký kresťan vyznávajúci tradičnú rodinu a hodnoty z Bilbie sa predsa len rozhodol opustiť potápajúcu loď menom SDKÚ-DS. Čo je však prekvapivé je , že prešiel do novej strany s tzv. novou krvou. Tá nie je pritom ani z ďaleka tak konzervatívna, ako tie staršie strany (SDKÚ-DS, KDH…). Pri hlbšom skúmaní sociálno sieťou som narazil na zrejmý fakt, ktorým je u starostu Mrvu nasledovanie lídra. Vo dobe župných volieb a reforiem v SDKÚ-DS to bol Paľo Frešo. Na jeho adresu sa vyjadroval vždy kladne priam až nadnesene.

Mrva16

No už v tej dobe sa formovala nová nádej pravice v podobe Rada Procházku. Tomu fandil, a ku KDH sa preto nikdy nevyjadroval zlým slovom. V tomto prípade sa dá povedať, že rozhodujúcejším faktorom je predsa len samostatný líder a nie konzervatívnosť a tradičnosť strany. Pochybujem, že Procházka podporoval referendum a je kresťansky natoľko založený aby citoval a bránil sa voči názormi iných Bibliou.

Mrva10

Zmena názoru je preto prekvapivá. Dá sa povedať, že má medzi modrými veľa kamarátov, no i tak ich pre Procházku bol ochotný opustiť. No a teraz? Teraz vypisuje jemu.

Bez názvu

Takýto človek u mňa vôbec nevzbudzuje dôveru a po poslancov SMERu, Bugárovi, Žitňanskej, Matovičovi, Poličikovi, Sulíkovi, Figeľovi, Zajacovi, Dankovi je ďalší na rade koho neodporúčam voliť.

Nech si radšej rieši svoju dedinu v meste.

Bonus:

mrva2

Karlova Ves si ide svoje

27.01.2016

Očividne je kauza zákazu hazardu chytľavá a tak s ňou začína už aj starostka Karlovej Vsi. Je pravda, že referendum by malo priblžiť názor na tri veľmi dôležité otázky. Ale spájať ho s parlamentnými voľbami? To je čo za hlúposť? Jasné, keby referendum urobia v iný víkend, zožralo by im to peknú kôpku peňazí z rozpočtu a ani by im neprišlo toľko ľudí [...]

Bratislava nikdy nebude plnohodnotnou metropolou

09.11.2015

V Európe určite nie, na Slovensko podmienky spĺňa. No tie isté podmienky spĺňa aj Trnava, Trebišov, Snina, Komárno a iné ďalšie mestá. To čo sa v poslednom čase v Bratislave by bezproblémov vedelo zaplniť bulvárne plátky v zahraničí najmenej na mesiac. Momentálne však rezonujú ľuďmi fotografie, ktoré sa šíria internetom. Na nich sa nachádzajú tabule pri [...]

Aj keď vylezieš na ten najvyšší strom, orlom sa nestaneš.

14.09.2015

To platí aj pre politické ciele a ambície. Keď nejaké politické strany preberú dobré nápady, neznamená to, že budú v ich prevedení dobré, alebo správne. Preto je dôležité vytvárať portfólio vlastných „dobrých nápadov. Téma hazardu koluje politickými stranami, ako horúci zemiak. Od kampane SDKÚ cez poslancov OĽaNO až ku KDH. Tí sú momentálne experti vo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 85373x
Priemerná čítanosť článkov: 7761x

Autor blogu

Kategórie