Založ si blog

„Kdo si hraje, nezlobí“

Kto je poverený hovoriť o tom čo mne, alebo môjmu okoliu škodí najviac?

Podľa rozhodnutí v rámci zrušenia hazardu v Bratislave to bude primátor a starostovia mestských častí.

Ja to však tak nevidím. Je pravda, že v herni dokáže človek minúť peniaze za kratší čas, ako v krčme pri popíjaní piva, ale výsledok je rozdielny. Zatiaľ čo po prehratí peňazí v herni si môžem akurát tak trieskať hlavu o stenu, po vypití ôsmych pív sa budem trieskať samovoľne a je dosť pravdepodobné, že podgurážený sa budem trieskať aj s inými ľuďmi. Ono je ťažké určiť čo nám viac škodí. Zo všetkého vieme byť závislí.

Že herne robia rozbroje v rodine? A to, keď príde opitý muž domov k rodine je v poriadku? Z týchto nezmyselných určení býva človeku až zle. Nakoniec to príde tak, že najlepšie je na tom fajčenie marihuany. Radšej dekriminalizujme ju a zakážme všetko ostatné. Jediné čo je na herniach zlé je ich dizajn a svetelná reklama. Zakážme šľapky. Aj tak ich chodí dosť po uliciach, keď nezarátame „domy rozkoše“. Prečo je jedna ruleta horšia, ako dogrcané deti pod hradom?

Naozaj treba najprv veci zvážiť poriadne, ako hneď konať. V prípade starostu Mrvu to pomaly dopadá ako počas referenda o rodine.

To už budú len papiere rozhodovať? Ešte šťastie, že nie je petícia za odvolanie vlády, inak by sme ju menili každý rok!

Karlova Ves si ide svoje

27.01.2016

Očividne je kauza zákazu hazardu chytľavá a tak s ňou začína už aj starostka Karlovej Vsi. Je pravda, že referendum by malo priblžiť názor na tri veľmi dôležité otázky. Ale spájať ho s parlamentnými voľbami? To je čo za hlúposť? Jasné, keby referendum urobia v iný víkend, zožralo by im to peknú kôpku peňazí z rozpočtu a ani by im neprišlo toľko ľudí [...]

Som zmena názoru, Ján Mrva

21.12.2015

O starostovi Vajnor sa toho popísalo veľa. Nedalo mi to a prezrel som si jeho FB. Sám som bol prekvapený, ako niekto môže byť až taký akčný, čo sa názoru týka. Keď hovorím akčný, myslím tým jeho „pevnú“ vôľu hájiť si svoj názor. V príspevkoch 2012 vidí Pavla Freša, ako najväčšieho boha pravicovej politike a momentálne vidí nádej iba Radovi Procházkovi. [...]

Bratislava nikdy nebude plnohodnotnou metropolou

09.11.2015

V Európe určite nie, na Slovensko podmienky spĺňa. No tie isté podmienky spĺňa aj Trnava, Trebišov, Snina, Komárno a iné ďalšie mestá. To čo sa v poslednom čase v Bratislave by bezproblémov vedelo zaplniť bulvárne plátky v zahraničí najmenej na mesiac. Momentálne však rezonujú ľuďmi fotografie, ktoré sa šíria internetom. Na nich sa nachádzajú tabule pri [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 85371x
Priemerná čítanosť článkov: 7761x

Autor blogu

Kategórie